onsdag, januari 3

Ny mattrend: "Obehagligt är det nya gott"

Bokaktuella Susanne Ljung, känd från både tv och radio, har snappat upp en ny trend inom matlagningen. Det avslöjar hon i en kommande krönika i Dagens industri som Fantasinyheter har tagit del av.
– Många är fast i ett tänkande där de tycker att mat ska vara god. Och visst, det gick väl an 2006 men i år är det nya bullar som gäller: Maten ska vara obehaglig, så där som på medeltiden kanske. Eller när det nu var. Men typ på 50-talet. Eller i pjäser på Unga Klara där de inte har råd med så mycket rekvisita. Alltså inte äcklig, men mer att man inte vet var man har den. Som trailern för "Parfymen". Well, det är skitstort i New York, fast där heter det unpleasant och Bilbao, fast där heter det desagradable, och i Rotterdam, fast där heter det onplezierig – ja, ni fattar. Hur som helst är obehaglig mat här och nu och det är det som gäller.

Inga kommentarer: