onsdag, januari 31

Känd chefredaktör fast för vandalism


Stockholmsförorten Bromma har under många år gäckats av en vandal som i skydd av nattens mörker, beväpnad med en arsenal av spritpennor och maskeringstejp, terroriserat brommaborna genom att förvanska dess trafik- och spårvägsskyltar. Exempelvis har skylten som informerar besökare att de är i Höglandet oförtröttligen ändrats till att läsa Böglandet. På samma sätt har Äppelviken har blivit Äckelviken, Stora Mossen Stora Mössen, Lunkentussvägen Runkentussvägen och Café Tram döpts om till Café Trams. Listan över vad den s.k. brommavandalen ställt till med genom åren kan göras lång men tack vare tips från allmänheten och ett hängivet medborgargarde har nu västerortspolisen kunnat anhålla en välkänd chefredaktör, tillika mediaprofil, som skäligen misstänkt för denna brottsvåg. Häktningsförhandlingar kommer att hållas senare under dagen och tills dess vill den anhållne mannen, som är i 30-årsåldern, inte kommentera ärendet.
– Det är en stor lättnad för oss alla att det här eländet äntligen verkar gå mot ett slut, hälsar den välkände brommaprofilen och hundägaren Lasse som sin vana trogen är ute och skrämmer slag på Brommas kvinnor och barn med sitt ilskna gormande och stirrande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt att höra att Lasse lever, har saknat honom sen jag slutade röra mig i Högland. Har fått några fina käftsmällar på tolvan av honom... =)